Rabu, 7 April 2010

erika oh erika

assalamualaikum,

saya berjumpa dengan erika di sebuah pasar malam di kawasan Talang, saya ajak erika tumpang motor saya, saya bawa motor berhati-hati takut erika tak biasa naik motor. Di jalan raya banyak lubang-lubang, saya bawa motor perlahan-lahan, saya tanya erika ok atau tidak, erika cuma diam..."ah, dia segan barangkali", bisik hati saya. Sekejap-sekejap saya berhenti di tepi jalan, takut erika mabuk atas motor, erika masih diam. Mungkin erika tidak biasa dengan saya lagi, mungkin juga erika perlukan masa untuk berkawan dengan saya.

Saya lihat meter di motor saya, saya perlu isi minyak kerana esok saya mahu ke kelas, saya berhenti di stesen petronas untuk isi minyak, saya isi minyak tergesa-gesa sebab saya takut erika tak selesa dengan bau minyak petrol. saya tengok erika masih diam...saya harap erika ok. saya tidak mahu erika sakit sebab saya. saya teruskan perjalanan bersama erika, tidak pernah saya bawa motor kesayangan saya seperlahan ini, semuanya kerana erika, saya senyum sendirian.

Sesampai sahaja saya dan erika di rumah, saya kenalkan erika dengan kawan serumah saya, mereka kata erika cantik, kulit erika biru + ungu + hijau, saya tersenyum bangga kerana jadi kawan erika, saya bawa erika masuk rumah, saya masukkan erika dalam bekas cantik, erika yang cantik duduk dalam bekas yang cantik...saya tersenyum puas...berbaloi rasanya saya membeli erika di pasar malam tadi, erika...ikan yang cantik...:-)

( nantikan gambar erika posing ya )